Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Hemnets långsiktiga klimat­mål har godkänts av Science Based Target initiative

25 januari 2024

 | icke regulatoriska

Hemnets mål för nettonollutsläpp av växthusgaser senast 2050 har nu godkänts av Science Based Target initiativ (SBTi).
 

- Vi gläds åt att SBTi har godkänt våra långsiktiga klimat­mål som är en viktig del i vårt strategiska hållbarhetsarbete. Vi tycker att det är viktigt att näringslivets insatser för att nå globala klimat­mål, vilar på forskning och vetenskap och det är därför vi valt att ansluta oss till just SBTi, säger Cecilia Beck-Friis, vd på Hemnet.

Under 2022 ansökte Hemnet om att delta i Science Based Targets initiative (“SBTi”) och åtog sig att uppfylla initiativets kortsiktiga vetenskapligt grundade utsläppsminskningsmål för små och medelstora företag. Det innebär att vi ska minska våra koldioxidutsläpp med 42 procent till 2030. SBTi godkände Hemnets kortsiktiga mål redan i januari 2023 men har nu alltså  även godkänt Hemnets långsiktiga klimat­mål som innebär nettonollutsläpp av växthusgaser till senast 2050.

 

För mer information om Hemnets hållbarhetsarbete för att bekämpa klimat­förändringen vänligen besök hemnetgroup.se.

 

 

 

För mer information, kontakta:

Pressförfrågningar

Staffan Tell, Head of PR
M: +46 733 67 66 85
E: [email protected]

 

IR-förfrågningar
Anders Örnulf, CFO
M: +46 72 732 10 12
E: [email protected]

Nick Lundvall, IR Manager & Head of Corporate Development
M: +46 76 145 21 78
E: [email protected] 


Om Hemnet
Hemnet driver Sveriges ledande bostads­plattform. Bolaget grundades som ett branschinitiativ 1998 och har sedan dess utvecklats till en värdeskapande marknadsplats för bostads­marknaden. Genom att erbjuda en unik kombination av produkt­er, insikter och inspiration har Hemnet byggt varaktiga relationer med köpare, säljare och fastighetsmäklare i över 20 år. Hemnet delar tillsammans med sina målgrupper en gemensam passion för hemmet och drivs av att vara en oberoende och självklar plats för människor att vända sig till vid de olika bostads­behov som uppstår genom livet. Detta reflekteras i bolagets vision att vara nyckeln till din bostads­resa, där Hemnet med sina produkt­er och tjänster vill öka effektiviteten, transparensen och rörligheten på bostads­marknaden. Hemnet är noterat på Nasdaq Stockholm (“HEM”).


Följ oss: hemnetgroup.se / Facebook / X / Linkedin / Instagram


 

Dokument

Bilder

  • Entre´bild - Hemnet.jpg