Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Logotype

Hemnet publicerar sin Års- och hållbarhets­redovisning för 2021

25 mars 2022

 | regulatoriska

Ladda ned rapporten:

Års- och hållbarhetsredovisning 2021 (Swedish)

Annual and sustainability report 2021
 

Hemnet Group AB (publ) (Hemnet) publicerar idag sin Års- och hållbarhetsredovisning för 2021 som därmed finns tillgänglig på företagets hemsida hemnetgroup.se på svenska och engelska.


Urval av årets höjdpunkter:

  • Nettoomsättningen ökade 33,8 procent till 728,1 (544,1) MSEK
  • Justerad EBITDA ökade 75,7 procent till 355,0 (202,1) MSEK
  • Rörelseresultatet ökade 102,6 procent till 223,9 (110,5) MSEK
  • Börsnotering på Nasdaq Stockholm, Large Cap-listan den 27 april
  • I linje med bolagets utdelningspolicy har styrelsen föreslagit en utdelning om 0,55 (-) SEK per aktie­, motsvarande cirka en tredjedel av resultat per aktie­, samt har lämnat förslag till stämman om bemyndigande för styrelsen att besluta om återköp av bolagets aktie­r inom de lagstadgade ramarna om tio procent av utestående aktie­r
  • Uppdaterat och förbättrat ramverk­ för bolagets hållbarhetsarbete vilket framgår i hållbarhetsredovisningen 

Cecilia Beck-Friis, vd på Hemnet: 

- 2021 har varit det mest intensiva och framgångsrika året i Hemnets historia. Vi har hållit en hög utvecklingstakt under hela året med många viktiga förändringar när det kommer till produkt­er, paketering och prissättning. Mot bakgrund av en stark kundefterfrågan från både konsumenter och affärspartners har vi överträffat vårt finansiella tillväxtmål för helåret och ökat vår lönsamhet till att ligga i linje med vårt finansiella lönsamhetsmål. Vi inleder det nya året med stor tillförsikt om att bibehålla detta momentum när vi fortsätter arbetet med att skala och utveckla vår verksamhet. 
 

*****************************************

För mer information kontakta:

Pressförfrågningar
Staffan Tell, Head of PR
M: +46 733 67 66 85
E: [email protected]

IR-förfrågningar
Carl Johan Åkesson, CFO
M: +46 708 30 70 57
E: [email protected]

Nick Lundvall, IR Manager & Head of Corporate Development
M: +46 76 145 21 78
E: [email protected]

 

Denna information är sådan som Hemnet Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 25 mars kl. 15:00 CET.
 

Om Hemnet

Hemnet driver Sveriges ledande bostads­plattform. Bolaget grundades som ett branschinitiativ 1998 och har sedan dess utvecklats till en värdeskapande marknadsplats för bostads­marknaden. Genom att erbjuda en unik kombination av produkt­er, insikter och inspiration har Hemnet byggt varaktiga relationer med köpare, säljare och fastighetsmäklare i över 20 år. Hemnet delar tillsammans med sina målgrupper en gemensam passion för hemmet och drivs av att vara en oberoende och självklar plats för människor att vända sig till vid de olika bostads­behov som uppstår genom livet. Detta reflekteras i Bolagets vision att vara nyckeln till din bostads­resa, där Hemnet med sina produkt­er och tjänster vill öka effektiviteten, transparensen och rörligheten på bostads­marknaden. Hemnet är noterat på Stockholm Nasdaq (“HEM”). 


Följ oss: hemnetgroup.se / Facebook / Twitter / Linkedin / Instagram

Bilder

  • _DSC7219.jpg